Mayová sľúbila odvážnu vládu pre spravodlivejšiu Britániu

Cez stratu konzervatívnej väčšiny v parlamente bude nová britská vláda odvážna a bude budovať spravodlivejšiu krajinu. Vyhlásila to britská premiérka Theresa Mayová v prejave, ktorým sa prihlásila k dodatočnej ochrane pracujúcich aj podpore malých a stredných podnikov.

11.07.2017 15:11
debata

Mayová podporila vládnu správu, ktorú vypracoval bývalý poradca labouristického expremiéra Tonyho Blaira Matthew Taylor. Jeho štúdia obsahuje návrhy na prispôsobenie zákonov novým druhom pracovnoprávnych vzťahov.

Mayová sľúbila, že budú ochránené záujmy všetkých pracovníkov, ale bez nadbytočnej regulácie. Konzervatívci podľa premiérky budú vždy na strane tvrdo pracujúcich a vláda bude podporovať malé a stredné podniky. Podľa premiérky je dôležité naďalej zabezpečiť, aby zamestnávatelia nevyužívali pracovné dohody bez stanovenia pracovnej doby k vykorisťovaniu pracovníkov.

Mayová vyhlásila, že musí vyhrať „bitku ideí“ v parlamente a v Británii po tom, čo minulý mesiac jej konzervatívci prišli o parlamentnú väčšinu. Premiérka vyzvala svojich politických odporcov, aby prispeli „svojimi názormi a myšlienkami“ k formovaniu politiky v Británii.

Svojim prejavom Mayová podľa pozorovateľov v zásade vyzvala opozíciu, aby jej pomohla s úlohami, ktorým Británia čelí v súvislosti s odchodom z Európskej únie. Premiérka znovu zopakovala, že výsledok júnových volieb nebol taký, aký chcela, ale je naďalej oddaná úlohe budovať spravodlivejšiu Britániu v čase, keď krajina opúšťa Európsku úniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Brexit #Theresa Mayová