V Londýne vyčíňali útočníci so žieravinou, polícia zatkla tínedžera

Po pätici útokov žieravinou v severovýchodnom Londýne zatkli tínedžera. Informoval o tom spravodajský portál BBC. Prvotné správy pritom hovorili o štyroch pravdepodobne súvisiacich útokoch v Hackney a Stoke Newington, ktoré sa stali v priebehu zhruba 70 minút.

14.07.2017 08:16
debata (6)

Neskôr k nim priradili aj ďalší, ku ktorému došlo v Islingtone. Útočníci boli podľa Metropolitnej polície na mopede. Všetky obete neskôr previezli do nemocnice. Ako uvádza BBC, mladíka zadržali pre podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví a lúpeže.

Najprv, okolo 22:25 miestneho času napadli v Hackney dvaja muži na mopede 32-ročného muža, ktorý mal tiež moped. Podľa polície pri ňom zastavili, do tváre mu šplechli žieravinu, jeden odišiel na jeho mopede a druhý na tom, ktorým prišli. Polícia čaká na aktuálne informácie o rozsahu mužových poranení tváre. Potom, o 22:49 dvaja muži na mopede nastriekali žieravinu do tváre mužovi v Islingtone.

O 23:05 nahlásili útok žieravinou na Shoreditch High Street, pričom útočníkmi boli opäť dvaja muži na mopede. O 23:18 polícia prijala hlásenie o lúpeži na Cazenove Road v Stoke Newington, pri ktorej bola použitá žieravina. Vyslaní policajti našli na mieste napadnutého muža s život meniacimi poraneniami tváre. Piaty incident sa stal okolo 23:37 na Chatsworth Road v Hackney, kedy pri mužovi na mopede zastavili dvaja muži na mopede, nastriekali mu do tváre tekutinu a ukradli jeho vozidlo.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #žieravina