Trumpova vláda sa odvolala proti zmierneniu protimigračného dekrétu

Ministerstvo spravodlivosti žiada zrušenie rozhodnutia havajského federálneho súdu.

15.07.2017 09:44
debata (1)

Vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa sa odvolala na najvyšší súd proti rozhodnutiu súdu nižšej inštancie, ktorý v piatok ďalej zmiernil obmedzenia pre cesty občanov šiestich väčšinovo moslimských krajín do Spojených štátov. Informovala o tom agentúra AP.

Ministerstvo spravodlivosti podalo v piatok večer miestneho času odvolanie, v ktorom žiada zrušenie rozhodnutia havajského federálneho súdu z predchádzajú­ceho dňa.

Tento súd vo štvrtok rozhodol, že do USA za príbuznými môže z daných šiestich krajín po novom cestovať aj širšia rodina, ako sú starí rodičia alebo strýkovia a tety. Trumpova administratíva doteraz víza vydávala len rodičom, deťom, súrodencom alebo snúbencom, ktorí chceli v USA navštíviť svojich blízkych.

Federálny súd na Havaji týmto ďalej zmiernil prísny výklad odblokovaného protiimigračného dekrétu prezidenta Trumpa, ktorý sa týka obyvateľov Iránu, Sýrie, Líbye, Jemenu, Sudánu a Somálska. Podľa Trumpa je toto exekutívne nariadenie potrebné pre zaistenie bezpečnosti Spojených štátov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #protiimigračný výnos #imigračný dekrét