Koľko stojí v Prahe 14-kilometrová jazda taxíkom? Pre cudzincov 230 eur

Cez 6-tisíc korún (230 eur) si nechal zaplatiť štyridsaťpäťročný taxikár od cudzinky, ktorú viezol z centra českej metropoly do hotela v Prahe 4. Obvyklá taxa za túto zhruba 14-kilometrovú jazdu je do 500 korún (19 eur).

16.07.2017 15:43
debata (20)

Muž pritom pôvodne požadoval po žene dokonca 12 500 korún (480 eur).

Turistka podala na muža trestné oznámenie. ČTK to oznámila Irena Seifertová, hovorkyňa strážnikov, ktorí vodiča vypátrali a odovzdali polícii.

Cudzinka nastúpila do vozidla taxislužby pri Staromestskom námestí a požadovala odvoz do hotela v štvrtej mestskej časti. V cieli cesty po nej vodič požadoval 480 eur. Turistka mu ale oznámila, že má pri sebe len 50 eur.

To bolo podľa hovorkyne pre taxikára ale málo, preto jej povedal, že ju odvezie k bankomatu. „V bankomate turistka vybrala 3-tisíc korún (115 eur), ale vodičovi suma stále nestačila. Nakoniec povedal, že mu bude stačiť 5-tisíc korún (190 eur) a spomínaných 50 euro,“ uviedla Seifertová a doplnila, že žena si však od vodiča vyžiadala potvrdenku, následne od neho dostala ručne písaný doklad.

Žene sa čiastka za jazdu taxíkom nezdala, preto to oznámila hotelovej recepčnej, ktorá všetko oznámila strážnikom zo skupiny taxi.

O zhruba tri hodiny neskôr strážnici taxikára vypátrali a následne odovzdali na ďalšie vyšetrovanie policajtom. „Štyridsaťpäťročný muž strážnikom nie je osobou neznámou a v minulosti s ním niekoľkokrát riešili obdobné porušenia,“ doplnila hovorkyňa.

Uvedený prípad nie je jediným, Praha sa potýka s problémami s predraženým cestovným dlhodobo.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Praha #taxislužby #podvodníci #taxikári #taxík #taxikár