Česi v horách. Smrteľný pád do rokliny a ťažké zranenie

Dvadsaťtriročná česká turistka zomrela v pondelok v nemocnici v Linzi potom, čo pri páde na horskej túre v rakúskych Alpách utrpela vážne zranenia. Informovala o tom agentúra APA.

18.07.2017 13:49
debata (3)

Mladá Češka bola so skupinou ďalších lezcov na ceste späť z hory Hochblaser neďaleko mestečka Eisenerz, keď sa pod ňou odtrhol okraj chodníka.

Žena podľa agentúry APA zišla tridsať metrov po kameňovom poli, na ktorom sa nedokázala ničoho zachytiť, a následne spadla cez skalný previs. Pri páde utrpela vážne poranenia hlavy, ktorému následne v univerzitnej nemocnici v severorakúskom Linzi podľahla.

Český horolezec sa v pondelok vážne zranil pri páde z východnej steny hory Naranjo de Bulnes v severošpanielskom pohorí Picos de Europa. Informoval o tom server denníka La nueva Espaňa.

Štyridsaťosemročný Čech pri páde utrpel vážne zranenia, predovšetkým v oblasti hlavy a hrudníka. Tridsaťtriročná Češka, ktorá horolezcov pri výstupe na horu známu tiež ako Picu Urriellu sprevádzala, žiadne zranenia neutrpela.

Záchranári zraneného muža previezli do nemocnice v meste Arriondas a následne do nemocnice v asi 50 kilometrov vzdialenom Oviede. Podľa serveru sa teraz nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti, je mimo ohrozenia života.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česi