Doprava v Chorvátsku kolabovala, cesty blokovali kolóny a nehody

Jazdu do Chorvátska v sobotu vodičom komplikovali dopravné nehody a zápchy. Popoludní sa situácia upokojila, kolóny sa podľa tvorili už len v okolí Záhrebu v smere do Slovinska.

22.07.2017 10:58 , aktualizované: 17:29
debata (22)

Český poskytovateľ pomoci ÚAMK varoval, že na ceste z Viedne cez Graz, Maribor, Ptuj, Záhreb až do Splitu sa motoristi teraz zdržia okolo sedem hodín.

Kolóna asi na dve hodiny bola medzi slovinským mestom Ptuj a hraničným prechodom Macelj v smere do Chorvátska. Situácia je podobná aj na ceste na polostrov Istria, ak vodiči mieria zo Slovinska a Talianska cez Koper a hraničný prechod Dragonja.

S pomaly pohybujúcou sa kolónou, ktorá sa tiahla asi 30 kilometrov, museli vodiči počítať v oblasti tunela Sveti Rok na diaľnici A1 v smere na Split a Makarskú.

ÚAMK odporúčali zísť z diaľnice A1 na exite Otočac, ďalej cestovať po ceste I / 50 do mesta Otočac, Ličko Lešće, Kvar, Perušić, Gospič a potom odbočiť na Bilaj, Medak, Raduč a na exite Sveti Rok sa napojiť na diaľnicu A1 do kratšej kolóny. V opačnom smere diaľnice A1 je v tejto oblasti asi 16-kilometrová zápcha.

V Rakúsku sa stálo na niekoľkých miestach diaľnice A10 v smere zo Salzburgu na Villach. Z diaľnice A9 sú hlásené kolóny v smere z Linzu na Graz pri Micheldorfe a Selzthale.

S dopravnými komplikáciami museli počítať aj motoristi pri ceste po Bavorsku, zápchy sú na diaľniciach v okolí Mníchova a cestou do Rakúska. Silná premávka s kolónami je aj v severnom Taliansku, najmä potom na alpskej brennerskej diaľnici.

V samotnom Chorvátsku bola situácia ešte horšia: zápchy sa tvoria na niekoľkých miestach pred diaľničnými mýtnymi bránami, skolabovala doprava na obchvate Záhrebu.

Dopravný kolaps je hlásený tiež z ostrova Krk tak na vjazde, aj výjazde, a z niektorých miest na pobrežnej ceste.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko