Šéf komunikácie Bieleho domu vymazal svoje tweety, išli proti Trumpovi

Nový riaditeľ komunikácie Bieleho domu Anthony Scaramucci vymazal všetky staré tweety zo svojho účtu. V sobotu o tom informoval na twitteri. Niektoré záznamy z minulosti boli v rozpore s názormi jeho terajšieho šéfa, republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

23.07.2017 09:58
Anthony Scaramucci Foto: ,
Nový šéf komunikácie Bieleho domu Anthony Scaramucci.
debata (1)

„Moje skoršie názory sa vyvinuli a nemali by nikoho rozptyľovať,“ uviedol Scaramucci na twitteri s tým, že teraz pracuje pre @POTUS, čo je označenie twitterového účtu amerického prezidenta.

Britský denník The Guardian na svojom webe uviedol, že Scaramucci má twitteri účet od marca 2009 a odvtedy na neho napísal asi 16 000 tweetov. V jednom zázname z roku 2012 chválil Trumpovu demokratickú rivalku z vlaňajších prezidentských volieb Hillary Clintovou ako „nesmierne schopnú“.

V októbri 2015 zase predvídal, že vtedajší republikánsky guvernér Floridy Jeb Bush „bude skvelým prezidentom“. O Trumpovi v tom istom roku v jednom televíznom rozhovore povedal, že je to ďalší „predajný politík“. Za toto sa však Trumpovi ospravedlnil.

Scaramucci sa na twitteri vyjadroval aj k islamu a imigrácii, ktoré Trump považuje za riziko pre bezpečnosť Američanov. „Múry nefungujú, nikdy nefungovali a nikdy nebudú,“ napísal Scaramucci o múre na americko-mexickej hranici, ktorý Trump sľubuje postaviť, aby zabránil prílevu nelegálnych migrantov do Spojených štátov.

Päťdesiattriročný Anthony Scaramucci je bývalý finančník. Tento multimilionár pracoval pre investičnú banku Goldman Sachs. V nej pôsobil napríklad aj Trumpov minister financií Steve Mnuchin alebo riaditeľ Národnej ekonomickej rady Gary Cohn.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Anthony Scaramucci