Nemecko zasiahli silné búrky, v Berlíne vyhlásili mimoriadny stav

Silné búrky sprevádzané výdatnými lejakmi potrápili v noci na nedeľu obyvateľa veľkej časti Nemecka. V Dolnom Sasku na severozápade krajiny v hustom daždi nabúral muž do stromu a na mieste zahynul, informovala agentúra DPA. Hasiči v Berlíne kvôli rozmarom počasia zasahovali pri 435 prípadoch.

23.07.2017 16:29
búrky, búrka, blesk, Foto: ,
Nepriaznivé počasie do Nemecka priniesla tlaková níž Zlatan.
debata

Búrky zasiahli veľkú časť Nemecka v páse od Bodamského jazera na juhozápade po Brandenbursko na severovýchode krajiny. V Berlíne kvôli nim už druhýkrát v priebehu posledných niekoľkých týždňov vyhlásili mimoriadny stav. Voda tu zatopila desiatky pivníc a silný vietor vyvracal stromy. Vo štvrti Charlottenburg blesk zapálil šesťposchodový obytný dom.

Kvôli hustému dažďu a silným nárazom vetra zišiel 48-ročný vodič severozápadne od Brém z vozovky a narazil do stromu. Zomrel na mieste nehody, informovala polícia.

Podľa nemeckých meteorológov bude v nasledujúcich dňoch panovať v Nemecku skôr jesenné počasie. Tlaková níž, ktorú v nemecky hovoriacich krajinách pomenovali Zlatan, prinesie ochladenie aj ďalšie výdatné zrážky. Maximálne teploty by mali dosahovať 15 až 24 stupňov Celzia. Pršať by malo nielen na západe krajiny, ale aj v Bavorsku, Sasku a Durínsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #búrky