Kushner odmieta, že by uzatváral tajné dohody s Rusmi

Zať amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner odmieta informácie médií, podľa ktorých ruskému veľvyslancovi v USA Sergejovi Kisljakovi navrhol zriadenie tajného komunikačného kanálu medzi Washingtonom a Kremľom.

24.07.2017 14:35
Ivanka Trump a jej manžel Jared Kushner Foto: ,
Jared Kushner je manželom Ivanky Trumpovej a poradcom jej otca prezidenta Donalda Trumpa.
debata (1)

Kushner vo vopred zverejnenom vyhlásení pre senátny výbor pre tajné služby trvá aj na tom, že žiadny z jeho kontaktov s Rusmi nebol nevhodný. Kushner dnes bude o úlohe Ruska vo voľbách na neverejnom vypočutí vypovedať pred týmto výborom.

Manžel prezidentovej dcéry Ivanky tiež tvrdí, že v Trumpovom štábe nevie o žiadnych pokusoch ovplyvniť prezidentské voľby v spolupráci s Moskvou.

„Neuzatváral som žiadne tajné dohody a neviem o nikom v kampani, kto by tak robil,“ napísal Kushner vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters. „Nemal som s Rusmi žiadne nevhodné kontakty. Nespoliehal som na žiadne ruské fondy, aby som mohol financovať svoje súkromné ​​obchodné aktivity,“ dodal.

V dokumente sa tiež uvádza, že si spomína „možno na štyri kontakty s ruskými zástupcami“ počas minuloročnej prezidentskej kampane a počas následného obdobia, keď Trump po vyhratých novembrových voľbách preberal moc. Takéto stretnutia označil za bezvýznamné, preto si ich presne nepamätá.

K minuloročnej schôdzke Trumpovho syna Donalda mladšieho s ruskou právničkou Natalja Veselnickou, ktorá údajne kampani ponúkala kompromitujúce informácie o demokratickej prezidentskej kandidátke Hillary Clintonovej, Kushner uviedol, že nečítal e-mail Trumpa mladšieho, v ktorom mu o podrobnostiach nadchádzajúceho stretnutia písal.

Keď následne Kushner zistil, že právnička chce hovoriť o amerických adopciách ruských detí, chcel z rokovania odísť. Povedal tiež, že dokonca poslal e-mail svojmu asistentovi, aby mu zavolal na mobilný telefón, čím by získal výhovorku zo schôdzky odísť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Jared Kushner #Donald Trump #Ivanka Trumpová