Prevádzačovi v USA, v ktorého prívese našli mŕtvoly a dehydrovaných ľudí, hrozí trest smrti

Šofér nákladného auta, v ktorého prívese našli policajti 39 dehydrovaných ľudí na pokraji smrti a ďalších osem osôb, ktoré už boli mŕtve, by mohol podľa texaských zákonov dostať aj trest smrti.

24.07.2017 19:03
debata (9)

Jamesa Matthewa Bradleyho, ktorého by mali začať súdiť už v pondelok, vyšetrovatelia obvinili z prevádzačstva „za účelom získania komerčnej výhody či súkromného finančného zisku“, za čo je v Texase možné udeliť aj hrdelný trest.

Počet obetí tragédie v texaskom San Antoniu sa medzitým zvýšil na desať, keďže v nemocnici v pondelok zomrela už druhá z pôvodne dvadsiatich hospitalizovaných osôb. Nie je vylúčené, že počet obetí ešte bude stúpať, keďže viacero z ľudí, ktorých našli v prívese, je stále v ohrození života.

Na podozrivý príves upozornil políciu pracovník predajne Walmart, na ktorej parkovisku bolo prevádzačove nákladné auto odstavené. Zamestnanec Walmartu začal tušiť, že niečo nie je v poriadku, keď z prívesu v noci zo soboty na nedeľu zrazu vystúpil muž a požiadal ho o vodu. Polícia si spätne pozrela aj záznamy priemyselných kamier a zistila, že počas noci na parkovisko prišlo a vzápätí odišlo viacero vozidiel, do ktorých naložili ľudí z prívesu a odviezli ich nevedno kam.

Podľa doterajších zistení v nákladnom priestore počas celej cesty nefungovala klimatizácia. Podľa šéfa hasičského zboru v San Antoniu Charlesa Hooda boli obete „veľmi teplé na dotyk“. Guatemalské aj mexické úrady potvrdili, že sa medzi ľuďmi v prívese nachádzali aj ich občania. Podľa vyšetrovateľov sa v prívese mohlo pôvodne viezť až sto ľudí.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Texas #migranti