Švajčiarska polícia zadržala muža, ktorý útočil motorovou pílou

Švajčiarska polícia dnes zadržala muža, ktorý v pondelok v centre Schaffhausenu blízkosti švajčiarsko-nemeckej hranice zranil motorovou pílou dvoch zamestnancov zdravotnej poisťovne. Polícia informovala, že muž bol zadržaný v obci Thalwil neďaleko Zürichu.

25.07.2017 21:42
podozrivý, Švajčiarsko, útok motorovou pílou,... Foto: ,
Muž podozrivý z útoku motorovou pílou.
debata (3)

Švajčiarski a nemeckí policajti hľadali údajne psychicky labilného muža aj s pomocou pátracích psov a vrtuľníka. Obávali sa pritom, že muž by sa mohol potulovať ozbrojený po lesoch v okolí Schaffhausenu. Úrady preto vyzvali obyvateľov, aby sa okolitým lesom vyhýbali, kým muž nebude zadržaný. Deti, ktoré sa mali zúčastniť prímestských táborov v lese, dnes mali alternatívny program.

Päťdesiatročný Franz Wrousis podľa polície v pondelok vpadol do pobočky svojej zdravotnej poisťovne CSS a zranil dvoch jej pracovníkov. Okrem dvoch napadnutých bol jeden človek ľahko zranený pri policajnom zásahu. Dvaja zákazníci poisťovne utrpeli šok.

Poisťovňa CSS z bezpečnostných dôvodov uzavrela niekoľko pobočiek a ďalšie dnes strážila ochranka. Útočník, ktorý mal v minulosti dvakrát spor s políciou kvôli priestupkom proti zákonu o zbraniach, bol považovaný za nebezpečného. Jedna z obetí, ktoré v pondelok porezal spustenou motorovou pílou, stále zostáva v nemocnici.

Polícia v pondelok uviedla, že prípad nesúvisí s terorizmom, ale zrejme so sporom so zdravotnou poisťovňou, kde sa útok stal.

Muža hľadali švajčiarski aj nemeckí policajti predovšetkým v prihraničných zalesnených oblastiach, v ktorých páchateľ pred činom údajne prebýval.

Porýnsky Schaffhausen je hlavné mesto rovnomenného severošvajčiarskeho kantonu, mesto hraničí s nemeckou enklávou Büsingen.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #Schaffhausen #útočník s motorovou pílou