Zraneného amerického kongresmana prepustili z nemocnice

Steve Scalise utrpel vážne strelné zranenia 14. júna pri útoku počas ranného bejzbalového tréningu v Alexandrii v štáte Virgínia.

27.07.2017 10:48
debata (2)

Republikánskeho poslanca Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Stevea Scalisea, ktorého minulý mesiac počas bejzbalového tréningu zranil útočiaci strelec, prepustili z washingtonskej nemocnice MedStar.

Päťdesiatjeden­ročného politika z Louisiany prepustili v utorok a začína s intenzívnou rehabilitáciou, informovalo v stredu zdravotnícke zariadenie. „Kongresman Steve Scalise urobil v rámci zotavovania sa zo život ohrozujúcich strelných poranení spred šiestich týždňov obrovské pokroky,“ uviedla nemocnica v stanovisku s tým, že Scalise má dobrú náladu a teší sa na návrat do práce.

Útok, pri ktorom Scalise utrpel zranenia, sa stal 14. júna počas ranného bejzbalového tréningu v Alexandrii v štáte Virgínia, len pár kilometrov od centra Washingtonu. Na tréningu sa zúčastňovalo viacero republikánskych kongresmanov a zranili sa pri ňom aj ďalší štyria ľudia. Scaliseove zranenia však boli najvážnejšie. V čase, keď ho prijali do nemocnice, bol podľa lekárov blízko smrti. Absolvoval viacero operácií súvisiacich s vnútornými zraneniami a zlomeninou nohy.

Útočníka, 66-ročného Jamesa Hodgkinsona z Illinois, polícia postrelila a spacifikovala. Po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

Republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov... Foto: Reuters, Yuri Gripas
Steve Scalise Republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Steve Scalise.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #bejzbal #postrelenie #Steve Scalise #kongresman