Nový šéf Trumpovho tímu opäť útočil na Priebusa a Bannona

Nový šéf prezidentskej komunikácie Anthony Scaramucci sa znovu drsne oboril na svojich kolegov v Bielom dome a prehĺbil roztržku, ktorá tento týždeň zamestnáva amerických politikov aj novinárov a ohrozuje povesť tímu Donalda Trumpa.

28.07.2017 08:50
Anthony Scaramucci Foto: ,
Nový šéf komunikácie Bieleho domu Anthony Scaramucci.
debata (4)

Scaramucci v rozhovore pre časopis New Yorker vo štvrtok zahrnul vulgárnymi útokmi personálneho šéfa Bieleho domu Reinceho Priebusa a hlavného Trumpovho stratéga Stevea Bannona.

Scaramucciho, bývalého finančníka z Wall Street, menoval prezident do svojho tímu minulý piatok. Krátko nato nový šéf komunikácie prekvapivo obvinil Priebusa z únikov informácií a vyzval Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), aby sa zaoberal jeho konaním.

V rozhovore s reportérom magazínu New Yorker Scaramucci svoje útoky ešte zosilnel, keď Priebusa nazval „zasraným paranoidným schizofrenikom“. Personálneho šéfa Bieleho domu znovu obvinil z únikov informácií a predpovedal, že čoskoro odstúpi.

Nemilosrdne kritizoval aj Bannona, ktorý údajne zneužíva Trumpovu slávu, aby sa sám zviditeľnil. „Nemienim si naháňať vlastné triko, nie som Steve Bannon, som tu, aby som slúžil krajine,“ povedal.

Keď sa objavil článok v časopise New Yorker, pokúsil sa Scaramucci na twitteri o ospravedlnenie. „Občas užívam silný slovník. Na tomto poli sa toho nabudúce zdržím, ale nevzdám vášnivý boj za program Donalda Trumpa,“ napísal Scaramucci.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #Anthony Scaramucci