Podľa bookmakerov je favoritom českých prezidentských volieb Drahoš

Favoritom bookmakerov stávkových kancelárií na české prezidentské voľby už je bývalý predseda Akadémie vied ČR Jiří Drahoš. Prezident Miloš Zeman stráca, šance textára a podnikateľa Michala Horáčka zostávajú zhruba rovnaké.

28.07.2017 14:53
debata (11)

V poslednej dobe sa na neho začína doťahovať minister obrany Martin Stropnický (ANO). Vyplýva to z vyjadrení stávkových kancelárií, ktoré ČTK oslovila.

Kurz na víťazstvo Drahoša klesol na 2,1:1, naopak u Zemana sa zvýšil na 3,2:1 až 3,5:1. Najviac tiketov ide stále na Zemana, ide ale skôr o staršie stávky. „V poslednej dobe sa objem stávok príliš nepohol. Ľudia v lete radšej míňajú na iné veci. Stále je tak najviac uzavretých stávok na Zemana, okolo troch miliónov,“ uviedol hovorca Tipsportu Jiří Hadrava.

Zaujímavý je podľa neho rast stávok na ministra Stropnického, v poslednej dobe si na neho stavilo asi tisíc ľudí. Ešte v polovici júna mal kurz 40:1, teraz zhruba päťkrát nižší. Stropnický však kandidatúru neoznámil.

„Latka v prezidentských voľbách nie je vysoko. ANO v predvolebných preferenciách vedie na celej čiare, podporu voličov teda mať zrejme bude. A Martin Stropnický vychádza v predvolebných prieskumoch ako druhý najobľúbenejší politik v krajine. Ak do volieb skutočne pôjde, môže súčasných favoritov Drahoša, Zemana a Horáčka potrápiť,“ doplnil Hadrava.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Miloš Zeman #prezidentské voľby #Jiří Drahoš