Ruské vojenské lode sa predviedli pred Putinom v Petrohrade

Ruské vojenské námorníctvo v Petrohrade predviedlo desiatky lodí, lietadiel a vrtuľníkov nielen Baltskej, ale aj Severnej a Čiernomorskej flotily a Kaspickej flotily.

30.07.2017 14:11
putin, námorníctvo, ruské plťky, Foto: ,
Putin, ktorý sám pochádza z mesta na Neve, tento týždeň podpísal výnos o tom, že aj v ďalších rokoch sa ústredná prehliadka vojenského námorníctva bude konať v Petrohrade poslednú júlovú nedeľu.
debata (328)

„Flotila a oddanosť vlasti sú nerozlučne späté,“ vyhlásil pri prehliadke prezident Vladimir Putin. Podívanou sledovali na nábrežiach davy ľudí. Defilé, ktoré sa stalo ústredným bodom osláv Dňa vojenského námorníctva, bolo prvým svojho druhu v moderných dejinách Ruska, poznamenala agentúra Interfax.

„Nič také sme ešte nevideli,“ uviedol reportér spravodajskej televízie Rossija 24 a zdôraznil, že prehliadky na rieke Neve sa zúčastnila aj korveta, ktorá zasiahla do bojov v Sýrii. V blízkom Kronštadte, kde sa odohrala námorná časť prehliadky v podaní väčších plavidiel, zakotvili aj jadrové ponorky.

Putin, ktorý sám pochádza z mesta na Neve, tento týždeň podpísal výnos o tom, že aj v ďalších rokoch sa ústredná prehliadka vojenského námorníctva bude konať v Petrohrade poslednú júlovú nedeľu.

Námorné prehliadky sa odohrali tiež v... Foto: SITA, STRINGER
RUSSIA-NAVY DAY/PARADE Námorné prehliadky sa odohrali tiež v Sevastopole a vo Vladivostoku, ktorý je základňou ruskej Tichomorskej flotily.

Námorné prehliadky sa odohrali tiež v Sevastopole na anektovanom Kryme a vo Vladivostoku, ktorý je základňou ruskej Tichomorskej flotily.

Ruské vojenské námorníctvo predviedlo svoje nové schopnosti i v praxi, keď strely s plochou dráhou letu, odpálené z plavidiel v Stredozemnom a Kaspickom mori, zasahovali ciele v Sýrii, podobne ako americké strely Tomahawk. Skôr rozpačitý dojem ale podľa expertov zanechalo minuloročné nasadenie jedinej ruskej lietadlovej lodi Admirál Kuznecov, ktorá budila posmech oblakmi čierneho dymu z komína, ako aj kritiku pre stratu dvoch lietadiel pri pristátí. Námorníctvo následne ohlásilo, že vynaloží desiatky miliárd rubľov na modernizáciu plavidla.

328 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #námorníctvo