Britský The Telegraph omylom oznámil úmrtie princa Philipa

Britský denník The Daily Telegraph na svojom webe nedopatrením oznámil úmrtie 96-ročného princa Philipa. Toho len čaká posledný oficiálny termín a potom sa stiahne z verejného života.

02.08.2017 15:50
debata (9)

Ako veľkoadmirál kráľovského námorníctva sa manžel kráľovnej Alžbety II. popoludní zúčastní prehliadky tohto druhu vojsk.

„Vojvoda z Edinburghu, najdlhšie slúžiaci manžel panovníka v britských dejinách, zomrel vo veku XX rokov, oznámil Buckinghamský palác.“ Takto začína oznámenie o úmrtí v správe, ktorú má rešpektovaný britský denník zjavne pripravenú, ak táto smutná udalosť nastane.

„Buckinghamský palác zatiaľ nezverejnil oficiálne podrobnosti o pohrebe, ale očakáva sa, že telo vojvodu prevezú do Kráľovskej kaplnky Paláca sv. Jakuba v Londýne, kde pravdepodobne bude spočívať do dňa pohrebu. Odtiaľ bude prevezené po ceste na hrad Windsor,“ napísal denník.

V omylom zverejnenom texte tiež pred jeho stornovaním písalo, že na pohreb by malo byť pozvaných približne 800 smútiacich, vrátane príslušníkov vojenských jednotiek, charitatívnych organizácií, ktorých bol princ Philip patrónom, a tiež ľudí spätých s udeľovaním Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu.

Na sociálnych sieťach sa omyl spravodajského serveru stal okamžite terčom uštipačných poznámok. „To, že princ Philip odchádza do dôchodku, ešte neznamená, že je mŕtvy. Niekto v Telegraph dostane padáka,“ napísal na twitteri užívateľ Tim.

Zatiaľ nie je známe, či na správu o svojom úmrtí nejako reagoval samotný princ. Vzhľadom k jeho slávnemu zmyslu pre humor sa však nedá očakávať, že by ho príliš zamrzelo.

Denník The Independent sa celkom vážne a podrobne rozpísal o tom, čo bude nasledovať po úmrtí vojvodu z Edinburghu. Potvrdenú informáciu by každopádne mala ako prvá dostať BBC. Pokiaľ princ zomrie v noci, pravdepodobne bude správa zverejnená o 08:00 miestneho času.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #princ Philip