Nádeje na zlepšenie vzťahov s USA boli plané, vyhlásil Medvedev

Rusko v stredu s nevôľou zareagovalo na krok amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa nakoniec po dlhšom váhaní rozhodol podpísať predĺženie sankcií voči Rusku za jeho zasahovanie do americkej predvolebnej kampane.

03.08.2017 07:21
debata (121)

Podľa ruského premiéra Dmitrija Medvedeva toto Trumpove rozhodnutie definitívne ukázalo, že nádeje na zlepšenie vzťahov medzi Moskvou a Washingtonom boli plané.

„Trumpova administratíva preukázala totálnu neschopnosť a podriadila svoju výkonnú moc Kongresu tým najponižujúcejším možným spôsobom,“ napísal v stredu večer Medvedev na svojom facebookovom profile. „Americký establišment dosiahol nad Trumpov zdrvujúce víťazstvo,“ dodal ruský premiér.

Trump síce v stredu balíček sankcií proti Rusku, Severnej Kórei a Iránu, ktorý v oboch komorách Kongresu väčšinovo podporili demokrati aj republikáni, nakoniec podpísal, zároveň však vyhlásil, že s ním nesúhlasí. Podľa Trumpa sú sankcie „naozaj zlé“, a to najmä preto, že mu budú zväzovať ruky pri rokovaniach s týmito krajinami.

„Tento zákon Spojeným štátom sťažuje dosahovanie dohôd, ktoré sú dobré pre americký ľud, a Čínu, Rusko a Severnú Kóreu iba veľmi zblíži,“ vyhlásil americký prezident. Sankcie podpísal podľa vlastných slov iba „v záujme zachovania národnej jednoty“.
121 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Alexander Medvedev