Trump stráca na popularite. Volila by ho len tretina Američanov

Politiku prezidenta USA Donalda Trumpa podporuje zhruba len tretina Američanov, čo je najmenej za takmer 200 dní jeho fungovania v Bielom dome.

03.08.2017 10:25
debata (4)

Napísal to server Politico s odvolaním sa na dva prieskumy verejnej mienky. Prieskum Quinnipiackej univerzity dáva Trumpovi podporu 33 percent, Gallupov ústav zaznamenal podporu o tri percentá viac.

Podľa prieskumu Quinnipiackej univerzity, ktorá má sídlo v Hamdene v štáte Connecticut, nie je s výkonom prezidenta spokojných 61 percent Američanov a zhruba rovnaký počet sa domnieva, že hlava štátu si nepočína čestne a nemá vodcovské schopnosti.

Medzi republikánskymi voličmi má však prezident stále silnú podporu, ktorá sa pohybuje okolo 77 percent. Pomerne vysokú mienku majú ale podľa prieskumu republikáni aj o jeho spolustraníkoch, ktorí politiku prezidenta neschvaľujú.

Tridsaťšesť percent opýtaných je presvedčených, že Rusko vlani zasahovalo do amerických prezidentských volieb, vyplýva z univerzitného prieskumu. Tridsať percent Američanov sa domnieva, že Trump konal protizákonne, rovnaké množstvo považuje jeho postup v otázke vzťahov s Ruskom za neetický.

Trumpovu obľúbenú komunikáciu s národom prostredníctvom mikroblogu Twitter odsudzuje 69 percent opýtaných. Podľa štatistikov z Quinnipiackej univerzity je to v tomto smere zatiaľ najvyššie dosiaľ zistené percento.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump