Strelec zranil tri osoby v sanfranciskom parku plnom ľudí

Traja ľudia boli vo štvrtok zranení pri streľbe v turistami vyhľadávanom parku v San Franciscu. Polícia pátra po najmenej jednom strelcovi, ktorý vytiahol zbraň v parku plnom rodín s deťmi.

04.08.2017 11:15
streľba, San Francisko, park, polícia Foto: ,
Polícia incident v sanfranciskom parku vyšetruje.
debata

Jeden zo zranených je podľa lekárov v kritickom stave. Jeden zo svedkov uviedol, že strelec bol členom skupiny maskovaných ľudí.

Incident sa stal vo štvrtok popoludní miestneho času v obľúbenom sanfranciskej parku Dolores, ktorý pre pekný výhľad na centrum mesta navštevujú miestni aj cudzinci. Jeden zo svedkov opísal novinám San Francisco Chronicle, ako skupina zhruba šiestich maskovaných mužov začala vykrikovať výhražné heslá. Keď sa k nim priblížilo niekoľko návštevníkov parku v snahe upokojiť situáciu, vytiahol jeden z mužov zbraň a začal strieľať. Zatiaľ čo podľa jedného svedka vypálil najmenej šesťkrát, iná svedkyňa hovorí o troch výstreloch.

Zranení boli traja muži vrátane jedného maloletého mladíka, ktorého stav lekári nešpecifikovali. Ďalší poranený je v kritickom stave v nemocnici, tretí človek bol po ošetrení ľahších zranení z nemocnice prepustený.

Polícia po páchateľovi či páchateľoch pátra a motív streľby vyšetruje.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #San Francisco #park Dolores