Trump nastúpil na dovolenku, hoci v kampani sľuboval, že tak nespraví

Americký prezident Donald Trump v piatok opustil Biely dom a začal 17-dňovú dovolenku vo svojom sídle a golfovom klube v New Jersey.

05.08.2017 10:57
debata (12)

Jeho úrad dovolenku označil za pracovnú. Pred nástupom do funkcie Trump sľuboval, že si dovolenku brať nebude. Koncom augusta ale bude mať od inaugurácie už 53 dní voľna, zatiaľ čo jeho predchodca Barack Obama si za rovnaké obdobie vzal len 15 dní, spočítal denník The Washington Post.

„Biely dom by som skoro nikdy neopúšťal, pretože sa toho musí veľa urobiť. Nebol by som prezident, ktorý si berie dovolenku,“ povedal Trump v júli 2015. Často si robil žarty z Obamu, ako hrá golf.

Sám pritom strávil takmer každý druhý víkend vo svojich golfových kluboch na Floride, vo Virgínii alebo v Bedminsteri, mestečku asi 70 kilometrov západne od New York City, napísala agentúra DPA.

Počas prezidentovej dovolenky prejde rekonštrukciou západné krídlo Bieleho domu, v ktorom má kanceláriu. Opravovať sa bude aj klimatizácia, preto ho vraj na dva týždne musí opustiť aj prezidentova administratíva.

Americkí prezidenti si tradične berú dovolenku v auguste. Barack Obama cestoval na Havaj alebo na ostrov Martha's Vineyard pri pobreží štátu Massachusetts.

George W. Bush jazdil na svoj ranč v Texase. Biely dom vždy zdôrazňuje, že prezident môže úradovať z akéhokoľvek miesta.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #USA #New Jersey #Golf #Barack Obama #Donald Trump