Kisljak: S Flynnom sme mali len korektné rozhovory, týkali sa spolupráce

Niekdajší veľvyslanec Ruska v USA Sergej Kisljak v ruskej televízii povedal, že jeho rozhovory s bývalým bezpečnostným poradcom Bieleho domu Michaelom Flynnom boli "transparentné" a týkali sa americko-ruskej spolupráce, napríklad oblasti boja proti terorizmu.

05.08.2017 15:30
debata (15)

Kisljak skončil vo Washingtone v júli, ale zostáva kľúčovou postavou súčasného amerického vyšetrovanie údajného ruského zasahovania do amerických prezidentských volieb v roku 2016.

„Hovorili sme len o úplne jednoduchých veciach. Komunikácia bola úplne korektné, pokojná, absolútne priehľadná. V každom prípade na našej strane neboli žiadne tajomstvá,“ uviedol Kisljak, ktorého citovala agentúra Reuters.

Niekdajší veľvyslanec Ruska v USA Sergej Kisljak. Foto: Reuters, Joshua Roberts
Sergej Kisljak Niekdajší veľvyslanec Ruska v USA Sergej Kisljak.

Kvôli stykom s Kisljakom pred januárovou inauguráciou prezidenta Donalda Trumpa sa o Flynna zaujíma Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a niekoľko výborov Kongresu.

Flynna donútili k rezignácii vo februári po tom, čo viceprezidentovi Mikovi Penceovi neoznámil úplné informácie o kontaktoch s Kisljakom.

Kvôli údajným zatajeným stretnutiam s Kisljakom sa do problémov dostal tiež minister spravodlivosti Jeff Sessions. Takisto cez Kisljaka vraj Trumpov zať a poradca Jared Kushner vraj dohováral zriadenie tajného komunikačného kanála s Kremľom.

Bývalý riaditeľ FBI James Comey v júni uviedol, že je presvedčený, že Rusko sa pokúšalo do minuloročnej predvolebnej kampane v USA zasahovať.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #rusko-americké vzťahy #Michael Flynn #Sergej Kisljak