Zápchy smerom na juh Európy sú menšie ako pred týždňom

Vodiči mieriaci na juh Európy v sobotu zápasili na niekoľkých miestach s dopravnými zápchami, ktoré vznikali najmä v Taliansku na diaľnici A22 medzi Bolzanom a Veronou a tiež okolo rakúskeho Salzburgu. Situácia ale nie je taká kritická, ako bola minulý víkend, keď sa napríklad v Rakúsku tvorili desaťkilometrové zápchy a na slovinsko-chorvátskych hraniciach boli kolóny až dvadsaťkilometrové.

05.08.2017 17:30
debata

V sobotu sa už od rána tvorili kolóny áut na Tauernskej diaľnici A10 pri Salzburgu a Villachu a pred hraničným tunelom Karavanky na diaľnici A11 v smere do Slovinska. Autá stáli v zápchach aj na zhruba päťdesiatkilo­metrovom úseku medzi chorvátskou metropolou Záhreb a Karlovacom na diaľnici A1 smerom k pobrežiu.

Najhoršia dopravná situácia smerom na juh Európy zostáva v úseku diaľnice A22 medzi talianskym Bolzanom a Veronou. Pri Verone musia vodiči podľa informácií európskeho automotoklubu ADAC počítať smerom na juh až sa 45-minútovým oneskorením. Menšie meškanie asi okolo desať minút čaká vodičov v smere na juh na niekoľkých miestach okolo rakúskeho Salzburgu na diaľnici A10.

Na chorvátskej diaľnici A1 smerom na Split stojí kolóna pred mýtnou bránou Lučko v smere z metropoly, dlhá je asi štyri kilometre. Na mýtnici Demerje na tej istej dopravnej tepne vodiči čakať nemusia, uviedol chorvátsky automotoklub HAK.

V blízkosti chorvátskeho tunela Sveti Rok v smere k moru je pomaly sa pohybujúca kolóna. Autá stoja v oboch smeroch tiež medzi tunelom Sveti Rok a mestom Maslenica, ktoré leží v smere k moru. Pred hraničným prechodom Macelj v smere do Slovinska meria kolóna asi dva kilometre.

Tento víkend automotokluby očakávali na európskych cestách komplikácie vzhľadom na to, že z nemeckých spolkových krajín Bádensko-Württembersko a Bavorsko vyrazia k moru druhé turnusy dovolenkárov. V Sasku a časti Škandinávie sa prázdniny končia.

V štátoch ako Sasko-Anhaltsko, Durínsko, Porýnie-Falcko a Hesensko sa končia letné prázdniny budúci víkend. To bude mať neblahý vplyv na cestu späť z dovolenky, uviedol český automotoklub ÚAMK.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #zápcha