Neonacistický web Daily Stormer sa snažil o registráciu v Rusku

Americký neonacistický server The Daily Stormer zmenil registráciu z americkej na ruskú. Napísala to ruská agentúra RBK s odvolaním sa na informácie na twitteri.

17.08.2017 07:13
debata (2)

Redakcia servera v mikroblogu podľa RBK zmenu oznámila krátko predtým, než vedenie sociálne siete twitterovský účet neonacistov zablokovalo. V ruskej doméne .ru bol americký server dostupný len krátko.

The Daily Stormer, hlavná internetová platforma americkej rasistickej ultrapravice, sa dostal v USA do problémov, keď urážal ženu zabitú pri sobotňajších protestoch proti akciám belošských rasistov v americkom Charlottesville. Správca webových domén GoDaddy mu vypovedal zmluvu a registráciu, tú vzápätí zrušili i firmy Google a Pull Plug, kam bola doména následne prevedená.

Podľa RBK server oznámil prechod do ruskej internetovej domény, ale k dispozícii tam bol len chvíľu. The Daily Stormer, ktorého názov odkazuje na štvavý týždenník Der Stürmer vychádzajúci v nacistickom Nemecku, vznikol v roku 2013, jeho zakladateľom je americký neonacista Andrew Anglin. V poradí obľúbenosti amerických webov je podľa internetových štatistík na 4 483. mieste.

Vedenie siete twitter v stredu oznámilo, že zrušilo účty, ktoré boli na The Daily Stormer napojené. Hovorkyňa siete vyhlásila, že twitter nepripúšťa nenávistnú komunikáciu a subjekty, ktoré túto zásadu porušia, budú postihované.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #rasizmus #ultrapravica #Charlottesville