KĽDR zverejnila sériu protiamerických propagandistických plagátov

Severná Kórea zverejnila sériu troch plagátov, na ktorých sa chváli, že dokáže zasiahnuť všetku americkú pevninu. Odsudzuje na nich tiež sankcie, ktoré na komunistickú krajinu uvalila OSN kvôli jej raketovým skúškam.

18.08.2017 08:20
debata (28)

Farebné plagáty a vzdorné slogany sú posledným prejavom napätia medzi Washingtonom a Pchjongjangom kvôli severokórejskému jadrovému programu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Jeden z plagátov zachytáva odpaľovaciu rampu a tucet rakiet, ktoré mieria k mape Spojených štátov v plameňoch. Modrý slogan hlása: „Celé územie USA je teraz na muške našich rakiet!“

Na plagáte stojí: "Celé územie USA je... Foto: Reuters, KCNA
severokórejský propagandistický plagát, anti USA Na plagáte stojí: "Celé územie USA je teraz na muške našich rakiet!"

Na inom plagáte na rozpadajúci sa Kapitol čiastočne pokrytý americkou vlajkou a nápismi „Vojenské riešenie“, „Preventívny úder“ a „Riešenie sankciami“ dopadajú rakety so severokórejskou vlajkou s komentárom „Naša odpoveď!“.

Severokórejský propagandistický plagát hlása:... Foto: Reuters, KCNA
severokórejský propagandistický plagát, anti USA Severokórejský propagandistický plagát hlása: "Naša odpoveď!

Severokórejská agentúra KCNA nepodala vysvetlenie, prečo boli plagáty zverejnené teraz.

Americký prezident Donald Trump minulý týždeň nebývalo vyostril spor s KĽDR vyhlásením, že „Severná Kórea by sa radšej nemala ďalej Spojeným štátom vyhrážať, ak ale bude, narazí na ohnivú zlobu, akú svet nevidel“. Na to Pchjongjang reagoval oznámením, že „starostlivo skúma“ možnosť raketového útoku na americký tichomorský ostrov Guam, kde majú USA leteckú a námornú základňu.

Na severokórejskom plagáte sa píše:... Foto: Reuters, KCNA
severná Kórea, propaganda, plagát, anti USA Na severokórejskom plagáte sa píše: "Nik náš nemôže zastaviť!"

Severokórejské médiá tento utorok uviedli, že Kim Čong-un dostal plány útoku na Guam, ale rozhodne sa až podľa toho, ako sa zachovajú USA.

Bezpečnostná rada OSN uvalila 5. augusta na KĽDR kvôli dvom raketovým skúškam vykonaným v júni nové sankcie, ktoré môžu znížiť ročný výnos severokórejského exportu až o tretinu.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #KĽDR #sankcie #propaganda