Našli telá námorníkov nezvestných po nehode amerického torpédoborca

Pri pátraní po desiatich nezvestných námorníkoch z amerického torpédoborca, ktorý sa v pondelok v ranných hodinách zrazil s tankerom východne od Singapuru, našli niekoľko tiel.

22.08.2017 16:27
debata (15)

Telá objavili potápači pri prehľadávaní zatopených kajút lode USS John S. McCain, ktorá momentálne kotví na singapurskej námornej základni Changi. Zisťujú tiež, či telo, ktoré objavilo malajzijské námorníctvo, nepatrí niektorému z nezvestných.

Nehoda sa stala v pondelok o 5:24 miestneho času (v nedeľu 23:24 stredoeurópskeho letného času), keď loď smerovala na rutinnú zastávku do singapurského prístavu. Náraz poškodil loď USS John S. McCain na ľavej strane a tanker Alnic MC plaviaci sa pod libérijskou vlajkou v prednej časti. Pri nehode utrpelo zranenia päť amerických námorníkov, pričom štyroch z nich previezli do nemocnice v Singapure. Na tankeri neboli žiadni zranení a nedošlo ani k úniku ropy.

Spojené štáty následne pozastavili činnosť celej svojej flotily. Zrážka torpédoborca a tankeru bola už štvrtou nehodou amerického námorníctva počas roka a druhou za dva mesiace.

USS John S. McCain patrí do siedmej americkej námornej flotily a jej domovským prístavom je japonská Jokosuka.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #nehoda #singapur