Väčšina Francúzov je z Macrona sklamaná, vyplýva z prieskumu

Tri mesiace po tom, čo francúzsky prezident Emmanuel Macron nastúpil do úradu, vyjadrila viac ako polovica Francúzov sklamanie z jeho doterajšieho pôsobenia. Vyplýva to z prieskumu inštitútu Ifop.

27.08.2017 10:51
debata (21)

Zklamanie z práce Macrona vyjadrilo 57 percent Francúzov, čo je o štrnásť percent viac ako v poslednom prieskume spoločnosti Ifop v júli.

Spokojných s Macronomom, podľa posledného prieskumu, je 40 percent Francúzov, čo je o 14 percent menej ako v júlovom prieskume.

Emmanuel Macron v Salzburgu, kde sa stretol s... Foto: SITA/AP, Kerstin Joensson
Emmanuel Macron Emmanuel Macron v Salzburgu, kde sa stretol s lídrami Česka, Rakúska a Slovenska.

Pokles popularity Macrona podľa agentúry Reuters súvisí okrem iného s pripravovaným zákonom o reforme trhu práce a znížením príspevkov na bývanie.

Kumulatívny pokles popularity práce Macrona od mája je k tomu podľa Ifopu naviac vyšší, ako pokles popularity Macronovho predchodcu v Elyzejskom paláci Francoisa Hollanda počas jeho prvých troch mesiacov v úrade.

Ifop tiež zaznamenal pokles popularity u francúzskeho predsedu vlády Édouarda Philippa – 47 percent francúzskych občanov je s ním spokojných, čo je o 9 percent menej ako pred mesiacom.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Francúzsko #Emmanuel Macron #francúzsky prezident