Vodičov, pre ktorých na anglickej diaľnici M1 vyhaslo osem životov, obvinili

Vodiči vo veku 31 a 53 rokov čelia obvineniam z prečinu usmrtenia nebezpečnou jazdou.

27.08.2017 18:51
debata

Vodičov nákladných áut, ktoré sa v sobotu zrazili s minibusom na diaľnici M1 pri anglickom meste Milton Keynes, obvinili. Tragická nehoda si vyžiadala životy šiestich mužov a dvoch žien a ďalšie štyri osoby pri nej utrpeli vážne zranenia.

Vodiči vo veku 31 a 53 rokov čelia obvineniam z prečinu usmrtenia nebezpečnou jazdou a prečinu vážneho ublíženia na zdraví spôsobeného nebezpečnou jazdou. Mladšieho muža okrem toho obvinili z prečinu usmrtenia v dôsledku nedbanlivej jazdy spojenej s prekročením povoleného limitu alkoholu. Obaja muži sa postavia pred súd. Tridsaťjedenročný kamionista tak urobí v pondelok v High Wycombe a jeho starší kolega zase 11. septembra v Milton Keynes.

Medzi zranenými osobami, ktoré boli pasažiermi minibusu, sú päťročné dievča, muž a žena, ktorí utrpeli život ohrozujúce zranenia. Jedna žena je zase v nemocnici s ťažkými poraneniami. Úrady identifikovali aj prvú obeť, ktorou je 52-ročný vlastník minibusu Cyriac Joseph.

K zrážke minibusu a kamiónov došlo približne o 3:15 miestneho času (4:15 SELČ) v meste Newport Pagnell neďaleko Milton Keynes. Podľa polície išli všetky tri vozidlá rovnakým smerom. Minibus, ktorý smeroval z mesta Nottingham, patril spoločnosti ABC Travels a pasažieri, ktorí sa ním viezli, boli turisti z Indie. Nákladné vozidlá patrili spoločnostiam FedEx a AIM Logistics. Hovorcovia oboch firiem už vyjadrili rodinám obetí sústrasť a uviedli, že spolupracujú s políciou pri vyšetrovaní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #nehoda #tragická nehoda #M1