Na pobreží vo Veľkej Británii sa objavila 'chemická hmla', viac ako 100 ľudí ošetrili

Viac ako 100 ľudí museli ošetriť v nemocnici v súvislosti s podozrením na únik neznámej chemickej látky na pobreží Východného Sussexu.

28.08.2017 10:10
debata (8)

Ako uvádza spravodajský portál BBC, v nedeľu evakuovali pláž Birling Gap po tom, ako sa tam objavila „hmla“ a ľudia sa začali sťažovať na ťažkosti s dýchaním, pálenie očí a zvracanie.

Pôvod „chemického oparu“ vyšetrujú. Tamojšia polícia však predpokladá, že prišiel od mora, pričom v minulosti sa už objavili prípady, keď niečo takéto prišlo z priemyselného zariadenia vo Francúzsku. To však zatiaľ nepotvrdili.

Hasičská a záchranná služba Východného Sussexu informovala, že je „veľmi nepravdepodobné“, že by to bol chlór, pričom podľa polície sú účinky látky síce nepríjemné, ale nie nebezpečné. Okresná nemocnica v Eastbourne ošetrila 133 ľudí.

Prvé hlásenie dostala polícia pred 17:00 miestneho času (18:00 stredoeurópskeho letného času) zo spomínanej Birling Gap, no oblak plynu sa pozdĺž pobrežia postupne presúval smerom na východ až k Bexhillu.

Úrady budú situáciu ďalej monitorovať, no predpokladajú, že incident sa nebude opakovať. Ľuďom žijúcim v oblasti však odporučili neotvárať okná.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #otrava