V Bombaji sa zrútil dom, zahynulo najmenej 12 ľudí

Najmenej 12 ľudí zahynulo a ďalších 14 utrpelo zranenia, keď sa v centre indickej finančnej metropoly Bombaj zrútil štvorposchodový dom. Existujú obavy, že ďalších 25 osôb je stále uväznených pod troskami. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

31.08.2017 08:36 , aktualizované: 15:05
INDIA-COLLAPSE/ Foto: ,
Záchranné práce v Bombaji.
debata (1)

Nešťastie sa odohralo o 08:40 miestneho času (05:10 SELČ) v ľudnatej štvrti. Podľa predstaviteľa úradu pre riešenie mimoriadnych udalostí žilo v postihnutom dome deväť rodín.

Záchranárom sa zo sutín podarilo vytiahnuť 13 živých ľudí a po ďalších nezvestných pátrajú v obrovskej kope bahna, betónových dosiek a zničených oceľových nosníkov.

Úrady tiež vyzvali obyvateľov susednej budovy na evakuáciu, pretože sa v nej po zrútení vedľajšej stavby vytvorili praskliny. V prízemí spadnutej budovy mala sídlo škôlka, k nešťastiu však došlo pred tým, než deti prišli na vyučovanie.

Kolapsy domov sú v Indii pomerne časté. Najmä v období monzúnov, ktoré na indickom subkontinente trvá od júna do septembra. Obzvlášť silné dažde zasiahli tento týždeň práve Bombaj a túto ekonomickú metropolu Indie ochromili. Zahynulo pritom desať ľudí.

V roku 2003 zomrelo v rezidenčnej štvrti Bombaja pri zrútení budovy šesť desiatok ľudí. Išlo o najhoršie nešťastie tohto druhu v indickom veľkomeste.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bombaj #kolaps budovy