Exprezident Klaus: Bez preháňania je dnes možné hovoriť o vojne v Európe

Bez preháňania je dnes možné hovoriť o vojne v Európe, je o tom presvedčený bývalý český prezident Václav Klaus, podľa ktorého na jednej strane konfliktu stojí sloboda, demokracia alebo tradičná rodina. Na tej druhej Klaus vidí politickú korektnosť, multikulturalizmus alebo šéfku nemeckej vlády Angelu Merkelovú (CDU). Klaus to povedal na predvolebnej akcii Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Hofheime, ktorý leží neďaleko Frankfurtu nad Mohanom.

31.08.2017 09:01
Václav Klaus Foto: ,
Český exprezident Václav Klaus.
debata (303)

„Bojové zoskupenia, ktoré stoja na oboch stranách, sú nám všetkým dobre známe: na jednej strane, a to je moja strana, stojí sloboda, demokracia, tradičná rodina a bežné v dejinách osvedčené ľudské správanie, suverenita európskych národných štátov, patriotizmus, zahraničné cesty a pobyty namiesto migrácie,“ povedal Klaus podľa textu, ktorý zverejnil na svojom webe. Táto strana konfliktu je podľa exprezidenta pomerne pokojná, nenásilná, zdvorilá a pripravená na diskusiu.

„Na druhej strane stojí politická korektnosť, multikulturalizmus, humanrightizmus, feminizmus, genderizmus a agresivita homosexualizmu, masová migrácia, pani Merkelová, páni Schulz (šéf SPD) a Juncker (šéf Európskej komisie), nedobrovoľná a nespontánna unifikácia, centralizácia, harmonizácia a štandardizácia Európy,“ podotkol tiež Klaus, podľa ktorého je táto strana arogantná a agresívna.

Ako to už v minulosti na akciách AfD urobil opakovane, Klaus aj tento raz varoval pred masovou migráciou, ktorá podľa neho predstavuje ohrozenie európskej civilizácie a kultúry. Stranu Alternatíva pre Nemecko, ktorú dlhodobo trápia vnútorné spory, bývalý prezident vyzval k jednote, pretože jedine v nej podľa neho dokáže odolať rastúcemu tlaku nemeckého politického establišmentu.

AfD sa vlani v preferenciách dostala až na 14 percent, teraz sa pohybuje okolo ôsmich až deviatich percent, aj tak by sa však v septembrových voľbách mala s prehľadom po prvý raz dostať do Spolkového snemu.

303 debata chyba
Viac na túto tému: #Václav Klaus