Muž, zadržaný vo veci únosu deväťročnej Francúzky, sa priznal

Francúzska polícia znovu zadržala 34-ročného muža podozrivého v súvislosti so zmiznutím deväťročnej Maëlys zo svadby na juhovýchode krajiny a uvalila na neho väzbu.

04.09.2017 08:13 , aktualizované: 11:59
debata (8)

Je vyšetrovaný pre podozrenie z „únosu, odlúčenia alebo svojvoľného zadržiavania“ maloletej osoby mladšej ako 15 rokov, informovala agentúra AFP. Podozrivý sa už priznal, že dievča nastúpilo do jeho automobilu, povedal AFP advokát muža Bernard Méraud.

Oznam uverejnený vo viacerých francúzskych... Foto: SITA/AP, Gendarmerie Nationale
Maëlys de Araujo Oznam uverejnený vo viacerých francúzskych periodikách vyzýva ľudí o pomoc pri pátraní po deväťročnej Maëlys de Araujovej naposledy videnej 27. augusta.

Vzorky DNA naviedli políciu

V nedeľu zatknutý muž je jednou z dvoch osôb, ktoré boli už skôr v súvislosti s prípadom zadržané a neskôr prepustené. Polícia ho znovu zadržala na základe technickej a vedeckej policajnej analýzy, uviedla prokuratúra vo východofrancúzskom Grenobli.

Podľa zdroja oboznámeného s vyšetrovaním predtým vyšetrovatelia zobrali vzorky DNA z automobilu podozrivého v snahe zistiť, či bolo dievča vo vnútri. Nakoniec muž sám potvrdil, že dievča nastúpilo do jeho auta.

Muž bol na svadbe, z ktorej dievča zmizlo

„Vypovedal, že dievča do auta nastúpilo s malým chlapcom, na zadné sedadlo, aby sa pozreli, či je v batožinovom priestore pes (podozrivého),“ povedal obhajca podozrivého. Potvrdil tiež zobratie vzorky DNA, ktorá je pravdepodobne v zhode s DNA zmiznutej Maëlys.

Prokuratúra potvrdila, že vyšetrovaný je 34-ročný muž, ktorý sa svadobnej oslavy v Pont-de-Beauvoisin v noci z 26. na 27. augusta takisto zúčastnil. Práve vtedy nadránom Maëlys de Araujová, ktorá sa svadby zúčastnila v sprievode rodičov, zmizla.

Sudcu nepresvedčil

V nedeľu neskoro popoludní muža predviedli pred vyšetrujúceho sudcu a spáchanie činov podľa AFP popieral, a to aj po konfrontácii so svedectvami a výsledkami vedeckého skúmania. Sudcu nepresvedčil a ten na neho uvalil väzbu.

Polícia v dňoch po únose prečesala okolité zalesnené stráne a potoky, vypočula možných svedkov a prezrela fotografie a videá, ktoré nasnímali svadobní hostia. Ale stále dievča nenašla.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #únos #únos detí #zmiznutie #Maëlys de Araujová