Má Taliansko to najhoršie za sebou? K jeho brehom prišlo výrazne menej migrantov

Počet migrantov, ktorí v auguste dosiahli talianskych brehov, klesol s porovnaním s rovnakým obdobím vlaňajška o 81 percent.

06.09.2017 18:34
taliansko, migranti, migrant Foto: ,
Talianske jednotky pohraničnej stráže eskortujú migrantov z Afriky do relokačného centra v prístave Augusta na Sicílii.
debata (16)

Informoval o tom eurokomisár pre vnútorné záležitosti Dimitris Avramopulos. Dodal, že od júla do augusta klesol ich počet o 66 percent. Taliansky minister vnútra však vyhlásil, že je príliš skoro na to, aby predpovedal, či pokles bude konštantný.

Agentúra ANSA informovala, že príliv žiadateľov o azyl zo severnej Afriky zoslabol potom, čo Rím spustil spoluprácu s líbyjskou pobrežnou hliadkou a začal regulovať činnosť humanitárnych organizácií, ktoré sa podieľajú na pátracích a záchranných akciách v Stredomorí.

Agentúra na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie Frontex už v súvislosti s júlovým poklesom uviedla, že za znížením počtu imigrantov stoja aj zhoršenie poveternostných podmienok v prvej polovici júla a ozbrojené strety znesvárených milícií pri líbyjskom mesta Sabre. Práve to je hlavný východiskový bod pre utečencov smerujúcich do Európy na člnoch, ktoré používajú pašeráci.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #imigrácia #migranti #migračná kríza #Dimitris Avramopulos