Trumpov syn vraj od Rusov čakal kompromitujúce materiály o Clintonovej

Donald Trump ml. pred súdnym výborom amerického Senátu pripustil, že sa v minulom roku stretol s ruskou právničkou, pretože mohla mať kompromitujúce informácie o Hillary Clintonovej, súperke jeho otca v kampani pred prezidentskými voľbami.

07.09.2017 20:00
Donald Trump Jr. Foto: ,
Donald Trump junior vo štvrtok vypovedal pred súdnym výborom amerického Senátu pre stretnutie s ruskou právničkou.
debata (7)

Trump junior však vo štvrtok povedal, že stretnutie neprinieslo nič a zdôraznil, že sa nikdy s Rusmi tajne nedohadoval na ovplyvňovaní amerických prezidentských volieb. New York Times uviedol to s odkazom na pripravené vyhlásenie, z ktorého Trumpa mladší čítal predtým, ako sa začal jeho vystúpeniev senátnom výbore.

Trump mladší stretnutie s Natáliou Veseľnickou, ktorá má podľa médií kontakty s ruským vedením, odôvodnil snahu o posúdenie „spôsobilosti“ Clintonovej stať sa prezidentkou.

Štvrtkové rokovania senátneho výboru, ktoré je verejnosti neprístupné a má trvať niekoľko hodín, zahájil prezidentov syn viac než štvrťhodinovým úvodným vyhlásením, po ktorom mu senátori začali klásť otázky.

Na stretnutí s Trumpom v júni 2016 bol tiež prítomný zať prezidenta Donaldta Trumpa Jared Kushner a aj riaditeľ kampane Trumpa Paul Manafort. Obaja vypovedali koncom júla pred výbormi pre tajné služby oboch komôr Kongresu.

Vplyv Ruska na minuloročné prezidentské voľby v USA objasňujú spolu štyri kongresové výbory a osobitný vyšetrovateľ Robert Mueller.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Rusko #USA #Hillary Clinton #Donald Trump jr.