Úrady podnikli v celom Nemecku razie pre sobáše naoko

V rôznych častiach Nemecka sa uskutočnili razie kvôli sobášom, ktoré uľahčujú prisťahovalcom z iných kontinentov získať povolenie na trvalý pobyt. Nemecká polícia odhalila organizovanú skupinu, ktorá sa zaoberala touto podvodnou aktivitou a zatkla niekoľko ľudí.

12.09.2017 16:52
EÚ, Európska únia, vlajka Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Len v samotnom Berlíne ráno prehľadali 41 bytov a iných priestorov. Nasadili 400 policajtov. Povolenie na pobyt v EÚ si predstieranými manželstvami s Portugalkami údajne zabezpečovali muži z Nigérie. Nemecká polícia zatiaľ hovorila o najmenej 70 známych prípadoch, ich počet sa však môže ešte zvýšiť.

Razie sa uskutočnili napríklad v Postupime, vo Frankfurte nad Mohanom a v Görlitzi. V Berlíne polícia zatkla štyri ženy vo veku 46 až 64 rokov a jedného 50-ročného muža. Údajne ide o vedúcich gangu prevádzačov, ktorí mali kontakty v Portugalsku, kde získavali ženy pre inscenovanie predstieraných ​​manželstiev. Okrem toho skupina falšovala veľa dokumentov.

Nigérijčania zaplatili za manželstvo až 13000 eur. Časť týchto peňazí dostali Portugalky, ktoré vždy na niekoľko dní prišli do Berlína. S falošnými dokladmi z Nigérie sa potom dvojice vydali na cudzinecký úrad so požiadosťou o povolenie na pobyt v EÚ. Portugalky sa potom znova vrátili domov.

Berlínska prokuratúra vyšetruje skupinu už od novembra minulého roku. Spolková polícia, berlínska polícia a Europol zaistili veľa dôkazov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Európska únia #Portugalsko #Nigéria #povolenie na pobyt #inscenované manželstvá