Trump pravdepodobne v novembri navštívi Čínu

Čínsky prezident Si Ťin-pching pozval Trumpa do svojej krajiny po aprílovom stretnutí v Palm Beach na Floride.

12.09.2017 18:37
debata (8)

Americký prezident Donald Trump sa pravdepodobne zastaví v Číne v novembri počas svojej prvej oficiálnej cesty do Ázie. S odkazom na zdroj z vlády o tom informovala agentúra Reuters.

Čínsky prezident Si Ťin-pching pozval Trumpa do svojej krajiny po aprílovom stretnutí v Palm Beach na Floride. Obaja sa potom stretli v júli na okraj summitu krajín zoskupenia G20.

Trump by sa mal v novembri zúčastniť summitu na Filipínach medzi Spojenými štátmi a Združením krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) a následne summitu Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC)vo Vietname.

Čínske ministerstvo zahraničných vecí, podľa agentúry Reuters, nekomentovalo možnosť návštevy Trumpa v Číne.

Trumpova cesta do Ázie sa uskutoční v čase zvýšeného napätia okolo intenzívnych raketových a jadrových testoch Severnej Kórey, ktorá už čelí 9. rezolúcii Bezpečnostnej rady OSN s prísnejšími sankciami. Spojené štáty naliehavo vyzývajú najmä Čínu, aby vyvíjali väčší tlak na KĽDR, aby donútili Pchjongjang k ústupu.

Uznesenia však od roku 2006 nemali požadovaný účinok. Napriek všetkým varovaniam Severná Kórea pokračuje v jadrových a raketových skúškach.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #návšteva #USA #Si Ťin-pching #zahraničná cesta #Donald Trump