Američan dostal za vraždu dvoch dievčat z roku 1975 trest na 96 rokov

Telá zavraždených sestier vo veku 10 a 12 rokov neboli nikdy nájdené a polícia je presvedčená, že ich muž spálil na tajnom mieste.

12.09.2017 21:01
debata (1)

Americký súd potrestal takmer 100 rokmi väzenia muža, ktorý sa priznal k vražde dvoch dievčatiek z roku 1975.

Šesťdesiatročný muž, ktorý si odpykáva už mnohoročný trest väzenia za sexuálne obťažovanie desaťročného dievčatka, sa dostal do pozornosti vyšetrovateľov pred štyrmi rokmi, keď ho spojili s lúpežným útokom v Marylande, ktorý sa stal v roku 1977, uviedla agentúra AP.

zväčšiť Sestry Sheila Lyonová (vľavo) a Katherine... Foto: SITA/AP, Montgomery County, Md., Police Department
sestry, zmord, usa, vrazda Sestry Sheila Lyonová (vľavo) a Katherine Lyonová z Marylandu, ktoré sa z nákupného centra v roku 1975 nikdy nevrátili.

Lloyd Lee Welch, ktorý mal v čase vraždy 18 rokov, bol odsúdený na 48 rokov väzenia za každú z obetí. Ďalších 12 rokov väzenia dostal za sexuálne útoky spáchané v štáte Virginia.

V marylandskom Kensingtone, ktorý bol zvyknutý prakticky na nulovú kriminalitu, vyvolalo zmiznutie oboch sestier a bezvýslednosť pátrania veľké rozhorčenie a protesty. Mnohí rodičia zakázli svojim deťom hrať sa na verejnom priestranstve.

Polícia v tom čase hľadala iného podozrivého, ktorého skicu na základe výpovedí svedkov zverejnila.

Neprikladala ale význam náčrtu muža na základe opisu kamarátky obetí, ktorá si všimla mladíka s poďobanou tvárou, ako sestry pozoruje a sleduje do nákupného strediska.

Polícia dokonca Welcha vypočula, ktorý tvrdil, že dievčatá z nákupného strediska odviedol starší muž. Vyšetrovatelia ho ale prepustili v domnienke, že mu ide len o odmenu 9 000 dolárov za podanie informácií o možnom páchateľovi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #USA #vražda #dievčatá #vražda dieťaťa