Lietadlo British Airways evakuovali, išlo o falošný poplach

Lietadlo spoločnosti British Airways, ktoré malo ráno odletieť do Londýna, obkľúčili na Letisku Charlesa de Gaulla v Paríži desiatky ozbrojených príslušníkov bezpečnostných jednotiek a požiarnikov.

17.09.2017 11:37 , aktualizované: 12:17
debata (2)

Ako sa neskôr ukázalo, išlo len o falošný poplach. Polícia prehľadala botožinu všetkých cestujúcich a nič podozrivé nenašla. Bezpečnostné zložby neobjavili nič ani pri prehliadke lietadla, informoval hovorca francúzskej polície, ktorého citovala agentúra AP. Viac informácií k prípadu zatiaľ nie je dostupných, British Airways ani letisko sa k situácii zatiaľ nevyjadrujú, jediné správy pochádzajú od jedného z pasažierov letu, ktorý sedí v lietadle a o situácii informoval agentúru AP.

Podľa tohto pasažiera, 20-ročného britského podnikateľa Jamesa Andersona, pilot najskôr oznámil cestujúcim, že lietadlo má technické problémy. Neskôr, zhruba po hodine, pilot ohlásil, že lietadlo sa musí presunúť na iné miesto v rámci letiska. Po presune na nové miesto ho obkľúčili policajti a hasiči a pilot podľa Andersona oznámil, že lietadlo čelí „priamemu bezpečnostnému ohrozeniu“. Na miesto potom dorazili hasiči a policajti a začali lietadlo prehľadávať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #British Airways #Letisko Charlesa de Gaulla #evakuácia lietadla