Taliansko hlási ďalšie prípady znásilnenia žien, migranti sú iba za niektorými z nich

Starostka Ríma Virginia Raggiová pripravuje opatrenia vrátane inštalácie 150 nových priemyselných kamier.

19.09.2017 10:56
Villa Borghese, rim, znasilnenie Foto: ,
Neporiadok po bezdomovcoch v blízkosti miesta v parku Villa Borghese v Ríme, kde došlo údajne k útokom na viaceré ženy.
debata (35)

Sexuálne útoky na ženy sa ďalej šíria Talianskom. Niekoľko šokujúcich prípadov znásilňovania zahraničných turistiek hlási Rím. V niektorých prípadoch obvinili migrantov.

Prípady útokov na ženy sa teraz zvyšujú najmä v Ríme. Polícia pátra napríklad po muži vo veku 20 až 25 rokov, ktorý v známom parku Villa Borghese v centre mesta prepadol 57-ročnú Nemku, ktorú následne spútal, informovala agentúra APA.

V pondelok po polnoci našiel nahú ženu taxikár. V ústach mala vreckovku, čo znamená, že jej páchateľ zjavne zabránil volať pomoc. Nemeka tvrdila, že mladý muž ju znásilnil a ukradol 40 eur.

V posledných dňoch znásilnenie nahlásilp niekoľko turistov v Ríme. Pobúrenie vyvolal napríklad prípad Fínky, ktorú minulý týždeň v noci v blízkosti centrálnee stanice Termini prepadol a znásilnil migrant z Bangladéša. Belgická turistka zase oznámila sexuálny útok v blízkosti Kapitolu.

Celé Taliansko pred viac ako dvoma týždňami šokovalo znásilnenie poľskej turistky a zmlátenie jej priateľa skupinou štyroch migrantov, z ktorých traja boli neplnoletí. Následne skupina na pláži v Rimini ešte znásilnila peruánskeho transsexuála.

Hoci jednotlivé prípady nie sú prepojené, často vyvolávajú verejnú diskusiu, píše APA. Starostka Ríma už oznámila prijatie viacerých opatrení na zvýšenie bezpečnosti.

150 nových bezpečnostných kamier sa má nainštalovať v rôznych štvrtiach. V centre mesta a na okraji mesta by sa malo posilniť verejné osvetlenie. Ženy, ktoré v noci cestujú taxíkom, môžu počítať s nižšími cenami. Kampane proti násiliu na ženách by sa mali začať aj na školách.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rím #násilie #znásilnenie #násilie na ženách