V OSN dnes budú hovoriť Porošenko, Rúhání, Mayová či Tusk

Všeobecná diskusia Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (OSN) pokračuje aj dnes v New Yorku s ďalšími prejavmi svetových štátnikov.

20.09.2017 08:40
mayova Foto: ,
Britská premiérka Theresa Mayová počas mítingu na tému moderného otroctva a obchodu s ľudmi, ktorý sa konal v rámci 72. Valného zhromaždenia OSN.
debata (9)

Osobitná pozornosť sa venuje príhovoru ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, iránskeho prezidenta Hasana Rúháního, britskej premiérky Theresy Mayovej a šéfa palestinskej samosprávy Mahmúda Abbása.

Valné zhromaždenie sa tiež obráti na šéfa Európskej rady Donalda Tuska.

Od Rúháního sa podľa amerických médií očakáva reakcia na tvrdé obvinenia, ktoré proti iránskemu režimu v utorok vzniesli americký prezidento Donald Trump a izraelský premiéro Benjamin Netanjahu.

Reakciu na silnú medzinárodnú kritiku bude pravdepodobne zahŕňať aj prejav mjanmarského viceprezidenta Henryho Van Thia, ktorého krajina je obvinená z etnického čistenia proti menšine moslimských rohingov.

Medzi dnešními rečníkmi budú poprední predstavitelia Japonska, Holandska, Južnej Afriky alebo Talianska. Celkovo je na agende všeobecnej diskusie dnes na programe 38 prejavov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #OSN #New York #Valné zhromaždenie OSN #72. Valné zhromaždenie OSN