Záhreb odstránil billboardy, ktoré žartovali o angličtine Melanie Trumpovej

Melania Trumpová sa domohla odstránenia billboardu, ktorým istá chorvátska jazyková škola lákala nových ľudí na štúdium angličtiny. Manželke amerického prezidenta sa nepáčilo, že pri jej portréte bol na obrovskom plagáte slogan "Len si predstavte, ako ďaleko sa môžete dostať s troškou angličtiny".

20.09.2017 09:41
Melania Trump billboard Foto: ,
Sporný billboard, na ktorom bola manželka amerického prezidenta.
debata (1)

Chorvátska jazyková škola využila to, že rodáčka zo susedného Slovinska je známa svojím výrazným akcentom a jednoduchým vyjadrovaním, pre ktoré sa už stala terčom nejedného vtipu na sociálnych sieťach. Billboardy, umiestnené pozdĺž rušných ciest v Záhrebe, mali prilákať záujemcov o štúdium angličtiny.

Právnička Trumpovej, ktorú si prezidentova manželka najala na obhajovanie svojho mena predovšetkým v rodnom Slovinsku pohrozila škole súdnym sporom, načo vedenie školy billboardy stiahlo.

„Som spokojná s faktom, že škola priznala porušenie zákona a je pripravená odstrániť billboardy a (facebookové) reklamy,“ uviedla advokátka Nataša Pircová Musarová s tým, že Trumpovej tím zvažuje možné ďalšie právne kroky.

Škola sa vraj manželke prezidenta ospravedlnila, text ospravedlnenia ale musí podľa právničky vyjsť v chorvátskych aj slovinských tlačových agentúrach.

„Je nám veľmi ľúto, že billboardy boli chybne vnímané ako snaha o zosmiešnenie americkej prvej dámy,“ uviedol hovorca školy.

Bývalá modelka, ktorá odišla do USA ako dvadsiatnička za veľkou modelingovou kariérou, je v súčasnosti zvlášť v Slovinsku postavou často využívanou na reklamné a iné komerčné účely. Jej podobizeň sa objavuje napríklad na spodnej bielizni, cukrovinkách či v turistických reklamách.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reklama #Chorvátsko #záhreb #súdny spor #bilbord #Melania Trumpová