Polícia zatkla v rámci vyšetrovania útoku v londýnskom metre ďalších dvoch ľudí

Mužov vo veku 48 a 30 rokov zadržala britská polícia v stredu ráno, podobne ako tretieho podozrivého v utorok, v meste Newport v južnom Walese.

20.09.2017 12:04
debata

Muži zákona ešte v Newporte prehľadávajú dve budovy, píše spravodajský portál BBC s odvolaním sa na políciu. Ďalšie domové prehliadky vykonávajú na dvoch adresách v Surrey, pričom by mali trvať niekoľko dní.

Šéf protiteroristickej jednotky Metropolitnej polície Dean Haydon uviedol, že ide o „rýchlo napredujúce vyšetrovanie“. „Detektívi vykonávajú rozsiahle vyšetrovanie, ktoré má priniesť úplne fakty o útoku,“ vysvetlil.

Polícia v súvislosti s útokom zatkla počas víkendu dvoch mužov. Osemnásťročného Iračana v meste Dover a 21-ročného muža zo Sýrie v mestskej časti Hounslow na západe Londýna. Tretieho podozrivého, 25-ročného muža, zatkli muži zákona v Newporte v utorok večer.

Pri výbuchu nastraženej bomby, ktorý otriasol jedným z vozňov súpravy metra stojacej na stanici Parsons Green, utrpelo v piatok zranenia 29 ľudí.

K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). V stanovisku, ktoré zverejnila prostredníctvom svojich obvyklých komunikačných kanálov, IS uvádza, že útok vykonala s ňou spriaznená zahraničná bunka. Britské úrady naopak tvrdia, že neexistujú dôkazy, že za útokom stojí IS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #zatknutie #metro #podozriví #útok v Londýne #útok v metre