Ruská podnikateľka vraj platila Pravý sektor, doma mala kalašnikov

Ruskí vyšetrovatelia za podpory po zuby ozbrojenej zásahovej jednotky vykonali sériu prehliadok u podnikateľky Oľgy Mirimskej, väčšinovej majiteľky banky BKF a potravinárskej firmy Russkij produkt.

22.09.2017 08:57
debata (17)

Stalo sa tak po tom, čo zakázaná organizácia radikálnych ukrajinských nacionalistov Pravý sektor poďakovala podnikateľke za finančný príspevok. Okolie Mirimskej tvrdí, že kompromitujúci podvrh na web Pravého sektoru narafičili podnikateľkini nepriatelia, nemožno ani vylúčiť, že za všetkým stojí bývalý manžel, s ktorým sa súdi o majetok.

Zásah hneď niekoľkých skupín vyšetrovateľov, sprevádzaných desiatkami ozbrojencov v moskovskom ústredí banky, v podnikateľkinom sídle na prestížnej adrese v okolí Moskvy a tiež v bydlisku jej asistentky, sa odohral ešte v stredu.

„Na všetkých troch adresách zabavili finančné a právne dokumenty. Okrem toho v sídle Mirimskej našli útočnú pušku kalašnikov, ktorú odoslali na preskúmanie,“ vykreslil denník Kommersant.

Zástupcovia Mirimskej tvrdia, že to nie je skutočná zbraň, ale atrapa. Uisťujú tiež, že Mirimská nemá nič spoločné s Pravým sektorom, ani nepodniká na Ukrajine, ale na Ruskom anektovanom Kryme, kde financuje výstavbu luxusného bytového komplexu. Celý zásah vraj mohol zariadiť bývalý podnikateľkin manžel Alexej Golubovič, ktorý sa s ňou naďalej súdi o rozdelenie majetku vrátane majetku banky a krymských aktív.

Kommersant dodal, že sa im nepodarilo získať vyhlásenie Goluboviča ani jeho bývalej manželky.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #podnikateľka #zbraň #podpora #Pravý sektor #Oľka Mirimská #zakázané hnutie