Muža, ktorý v marci útočil v Düsseldorfe sekerou, súd poslal na psychiatriu

Muža, ktorý v marci tohto roka napadol ľudí na železničnej stanici v Düsseldorfe, nemôžu odsúdiť. K tomuto záveru dospel krajinský súd Severného Porýnia-Vestfálska v Düsseldorfe, ktorý páchateľa namiesto potrestania poslal do dlhodobej starostlivosti psychiatrického zariadenia.

22.09.2017 13:00
debata (8)

Páchateľ trpel v čase uskutočnenia činu schizofréniou a nebol schopný posúdiť závažnosť svojho konania, uviedol predsedajúci sudca v odôvodnení verdiktu. Tridsaťsedemročného muža z Kosova obvinili z 8 pokusov o zabitie.

Prípad sa stal 9. marca. Začal vo vlaku prímestskej železnice, v ktorom útočník napadol niekoľkých cestujúcich. Keď vlak dorazil na hlavnú stanicu v Düsseldorfe, muž vystúpil a zranil ďalších ľudí.

Páchateľ prišiel z Kosova v roku 2009 a žil v Nemecku s riadnym povolením na pobyt ako žiadateľ o azyl. Policajti po útoku, našli lekárske osvedčenie, ktoré naznačovalo, že ide o osobu trpiacu paranoidnou schizofréniou.

Útočník pri jednom z nasledujúcich psychiatrických vyšetrení povedal, že jeho činy mu nariadili nejaké hlasy. Povedal tiež, že to urobil preto, aby ho polícia zastrelila.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #súd #zločin #Dusseldorf #psychická choroba