Mexiko zasiahli ďalšie otrasy, počet obetí stúpol na 315

Päť dní po ničivom zemetrasení, ktoré zabilo viac ako tri stovky ľudí, južné Mexiko zasiahli v nedeľu ďalšie otrasy o sile viac ako 5,9 stupňa.

24.09.2017 14:47
debata

Úrady zatiaľ neuverejnili informácie o možných škodách alebo obetiach. Mexické médiá oznámili, že počet obetí utorkových a sobotňajších otrasov dosiahol 315.

Posledné zemetrasenie malo podľa americkej geologickej služby USGS epicentrum v Tichom oceáne, 99 kilometrov od mesta Tonalá v juhomexickom štáte Chiapas. Toto mesto tiež pocítilo sobotňajšie 6,2-stupňové zemetrasenie s epicentrom v susednej Oaxaca, kde podľa úradov, zahynulo päť ľudí.

Krajina sa stále vzpamätáva z utorkových 7,1-stupňových otrasov, najtragickejších v posledných rokoch, po ktorých už úrady zaregistrovali 310 mŕtvych, z ktorých viac ako polovica je v metropole Mexiko.

Starosta Miguel Mancera uviedol, že živel v utorok poškodil viac ako tisíc budov. Viac ako päť desiatok z nich sa zrútilo. Záchranári naďalej hľadajú nezvestných. Nádej na objavenie preživších je však veľmi malá.

Zatiaľ čo v samotnom hlavnom meste nespôsobili sobotňajšie otrasy žiadne veľké škody, v štáte Oaxaca sa zrútilo niekoľko budov a stovky ľudí boli bez elektrického prúdu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #zemetrasenie