Trumpov poradca Kushner používal vo funkcii súkromný poštový účet

Poradca Bieleho domu Jared Kushner používal súkromný poštový účet na komunikáciu s kolegami v desiatkach prípadov. V nedeľu to potvrdil Kushnerov právnik.

25.09.2017 11:25
Jared Kushner Foto: ,
Jared Kushner, poradca Bieleho domu.
debata (2)

Využívanie súkromných e-mailových služieb je vo Washingtone citlivý problém, pretože podobná komunikačná prax prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej bola počas minuloročnej kampane jedným z hlavných terčov kritiky súčasného prezidenta a Kushnerovho svokra Donalda Trumpa.

Medzi tohtoročným januárom a augustom Kushner dostal a odoslal takmer stovku e-mailov prostredníctvom súkromného poštového účtu, vyhlásil jeho advokát Abbe Lowell. Šlo údajne o preposielanie novinových článkov alebo politických komentárov. Vo väčšine prípadov, podľa Lowella, sami pisatelia poslali svoju poštu súkromne a nie Kushnerovej poradenskej kancelárii.

Jared Kushner je manželom Trumpovej najstaršej dcéry Ivanky a po prezidentskej inaugurácii bol menovaný do významnej funkcie poradcu Bieleho domu.

Počas kampane Trump často napádal Hillary Clintonovú pre používanie súkromného poštového účtu vo funkcii ministerky zahraničných vecí. Prípadom sa zaoberal Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý označil podobnú prax za krajne nezodpovednú, nie však trestnú.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Jared Kushner #Donald Trump #súkromný poštový účet