O.J. Simpson bol po deviatich rokoch podmienečne prepustený na slobodu

Po deviatich rokoch bol podmienečne prepustený na slobodu hráč amerického futbalu a herec Orenthal James Simpson, ktorého súd v roku 2008 odsúdil na 33 rokov väzenia za lúpežné prepadnutie.

01.10.2017 14:38
O.J. Simpson Foto: ,
O.J. Simpson na archívnej snímke z roku 2013.
debata (8)

S odkazom na hovorcu väzenskej správy v Nevade o tom informovala agentúra AP. O prepustení rozhodol v júli príslušný štvorčlenný výbor.

Kedysi športová hviezda, teraz 70 ročný O. J. Simpson, bol hlavným aktérom mediálne pozorne sledovaného procesu, v ktorom bol obžalovaný z vraždy svojej exmanželky Nicole Brownovej a jej priateľa Ronalda Goldmana. V októbri 1995 ho porota súdu v Los Angeles obvinenia zbavila. V následnom občianskoprávnom spore bol ale uznaný „zodpovedným“ za smrť oboch ľudí a súd mu uložil vyplatiť pozostalým ako odškodné 33,5 milióna dolárov.

V roku 2008 uznal súd Simpsona vinným z ozbrojeného vniknutia do hotelovej izby v Las Vegas a z únosu dvoch osôb. Tento rok v júli sa rozhodlo o jeho podmienečnom prepustení na slobodu vzhľadom na dobré správanie. Simpson už oznámil, že chce žiť na Floride.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #O. J. Simpson