Trump v počte fanúšikov na Twitteri predstihol i pápeža

Trumpove twety sleduje podľa Twiplomacy približne 40 miliónov ľudí.

05.10.2017 07:58
debata (5)

Americký prezident Donald Trump predstihol pápeža Františka a stal sa najsledovanejším svetovým vodcom v internetovej sieti Twitter. Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na poznatky výskumníkov sociálnych sietí, publikované pod hlavičkou Twiplomacy.

Trumpove twety sleduje podľa Twiplomacy približne 40 miliónov ľudí, čím sa cez víkend vyšvihol do čela rebríčka asi 890 účtov šéfov štátov a vlád. Pápežove účty na twitteri v rôznych jazykových verziách majú o niečo málo menej fanúšikov.

Zakladateľ Twiplomacy Matthias Lüfkens z agentúry Burson Marsteller pripustil, že v Trumpovom prípade by časť fanúšikov mohli predstavovať „spiace“ či falošné účty alebo „roboty“. Rebríček tiež nezahŕňa bývalého prezidenta Baracka Obamu, ktorý na twitteri dominoval s 95 miliónmi fanúšikov.

Trump na twitteri často oznamuje politické rozhodnutia, alebo robí kontroverzné vyhlásenia, ktoré vyvolávajú mnoho reakcií. Po januárovej inaugurácii Trump z mikroblogu urobil svoju oficiálnu komunikačnú platformu. Odkazy zasiela hlavne skoro ráno, často vraj v reakcii na „falošné“ informácie spravodajských televízií. V januári o tejto internetovej sieti povedal: „Twitter nemám rád, mám veľa iných vecí, ktoré by som mohol robiť. Médiá sú ale tak nečestné, že Twitter je jediný spôsob odporu.“
5 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Twitter #Donald Trump