Polícia pustila vodiča, ktorý v Londýne autom zranil 11 ľudí

Muž bol na mieste rázne zadržaný kvôli prvotnej obave z možného spojenia udalosti s terorizmom.

08.10.2017 15:25
londyn Foto: ,
Forenzní špecialisti obhliadajú miesto nehody, pri ktorej 47-ročný muž autom zranil 11 ľudí.
debata (5)

Londýnska polícia prepustila vodiča, ktorý v sobotu v centre britskej metropoly narazil na chodník a zranil 11 ľudí. Muž bol na mieste rázne zadržaný kvôli prvotnej obave z možného spojenia udalosti s terorizmom, neskôr však polícia oznámila, že prípad vyšetruje ako dopravnú nehodu.

Hovorca londýnskej polície podľa webu EveningStandard oznámil, že 47-ročný muž bol zadržaný na mieste udalosti pre podozrenie z nebezpečnej jazdy. Pred premiestnením na policajnú stanicu na výsluch bol zadržaný ošetrený v nemocnici. Po prepustení bude vinník nehody ďalej vyšetrovaný na slobode, dodal hovorca.

Incident sa odohral o 14:20 londýnskeho času (15:20 SELČ) v turistami hojne navštevovanej ulici Exhibition Road pri Prírodopisnom múzeu. Po predchádzajúcich tohtoročných skúsenostiach s teroristickými útokmi vykonanými autami udalosť vyvolala paniku a podľa médií boli z blízkeho okolia rýchlo evakuovaní ľudia.

Polícia teraz žiada o pomoc svedkov i kohokoľvek, kto môže k udalosti poskytnúť nejaké informácie.

To sa týka najmä turistov, ktorí v tej chvíli rušné múzejné centrum Londýna navštívili a mohli by vyšetrovateľom poskytnúť fotografie alebo videozáznamy.

Pokiaľ ide o postihnuté osoby, väčšina už bola z nemocnice prepustená. Podľa londýnskej záchrannej služby išlo prevažne o poranenia nôh a hlavy. Žiadne zranenie nebolo vážne.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #nehoda #dopravná nehoda