Sýrska armáda obkľúčila Majádín, do krajiny vstúpili turecké vojská

Majádín je jednou z posledných bášt teroristov z tzv. Islamského štátu (IS).

08.10.2017 17:58
debata (44)

Sýrska armáda a jej spojenci obkľúčili bojovníkov z IS v meste Majádín ležiacom neďaleko Dajr az-Zauru na východe krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný armádny zdroj. Do sýrskej provincie Idlib podľa agentúry DPA vstúpila v nedeľu turecká armáda.

Majádín je jednou z posledných bášt Islamského štátu v úrodnej oblasti tiahnucej sa pozdĺž Eufratu južne od mesta Dajr az-Zaur.

Vozidlá tureckej armády na sýrskej hranici v... Foto: Reuters, OSMAN ORSAL
syria, idlib, turecko Vozidlá tureckej armády na sýrskej hranici v provincii Idlib.

Exilová Sýrska organizácia pre ľudské práva (SOHR) medzitým informovala, že na sýrsko-tureckej hranici sa odohrala prestrelka medzi džihádistickou koalíciou Tahrír aš-Sam a tureckými jednotkami.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil, že do severosyrskej provincie Idlib, ktorá je ako posledná pod takmer plnou kontrolou rebelov, vstúpila turecká armáda. Vojenská akcia, na ktorej sa s ňou podieľa povstalecká Slobodná sýrska armáda (FSA), sa vraj odohráva „bez problémov“, citovala prezidenta turecká štátna agentúra Anadolu.

V čele aliancie islamistických skupín Tahrír aš-sám stojí Fronta dobytie Sýria (bývalá An-Nusrat), ktorá sa oddelila od teroristickej siete al-Kájda.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Turecko #Islamský štát #Majádín