Z KĽDR hlásia ďalšie zemetrasenie. Blízko areálu, kde vykonávajú jadrové testy

Juhokórejské aj americké meteorologické agentúry zaznamenali v Severnej Kórei v blízkosti areálu, v ktorom KĽDR vykonáva jadrové testy, malé zemetrasenie.

13.10.2017 09:11
debata (1)

Juhokórejská meteorologická služba uviedla, že sila otrasov bola 2,7 stupňa a že zemetrasenie zrejme nebolo vyvolané ľudskou činnosťou. Americká geologická služba USGS udáva silu zemetrasenia 2,9 stupňa s tým, že zdroj otrasov nie je možné spoľahlivo určiť.

Spomínanú oblasť neďaleko jadrovej strelnice na severovýchode KĽDR postihlo v posledných týždňoch niekoľko otrasov, čo niektorí vedci vysvetľujú možným narušením stability horského masívu jadrovými skúškami.

Doteraz posledný jadrový test vykonal severokórejský režim 3. septembra a krajina sa po ňom otriasla silou až 6,3 stupňa. Bezpečnostná rada OSN v reakcii naň po iniciatíve Spojených štátov prijala obmedzenia dovozu ropy do KĽDR a vývozu textilu. Severokórejský minister zahraničia potom uprostred ostrých slovných výmen medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a diktátorom Kim Čong-unom vyhlásil, že jednou z reakcií KĽDR by mohol byť doteraz najsilnejší test vodíkovej bomby v Pacifiku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #KĽDR